Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 30

Thread: Streamlink

  1. #1
    deepbluesky's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Stuttgart (48.79N/9.19E)
    Age
    49
    Posts
    477
    Rep Power
    0

    Streamlink

    Ψαχνοντας λυση για την αναπαραγωγη ενος mpd livestream επεσα πανω στο streamlink το οποιο και σε αλλες περιπτωσεις μου εδωσε φως.

    Θελω να ρωτησω πως γινεται η σωστη εγκατασταση του εδω στο SDG καθως οι δοκιμες μου ειχαν περιοριστει σε OpenATV ενω βασιστηκα στα αρχεια εδω.

  2. #2
    neoktistos's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Έδεσσα
    Age
    46
    Posts
    588
    Rep Power
    77

    Απ: Streamlink

    Καλησπέρα, φίλε μου.
    Κατ' αρχήν, ποια έκδοση του SDG, χρησιμοποιείς και σε ποιο κανάλι, αναφέρεσαι (για να δοκιμάσω);
    Απ' όσο είμαι σε θέση να σε πληροφορήσω, το image του SatDream, για μένα τουλάχιστον,
    είναι μακράν το πιό σταθερό και σ' όποια έκδοση το χρησιμοποίησα (από την "6" μέχρι και την σημερινή, ήτοι την "10")!
    Όποιο image άλλης ομάδας δοκίμασα στον δέκτη, ακόμη καί το "Open-Pli" που είναι και αυτό στην ίδια κατηγορία
    με το "δικό μας'' (λόγω... Ελληνικής προέλευσης,) SatDream και σ' όλες τις εκδόσεις του,
    πάντα χρειαζόταν να ψάξω το σχετική έκδοση "streamlink" κι αυτή, αν λειτουργήσει σωστά!
    Πάντως, όποτε χρειάστηκε υποστήριξη (μη λειτουργεία YouTube, Twitch και Dailymotion κανάλια),
    υπήρξε επιτυχημένη υποστήριξη από την ομάδα (ομαλή λειτουργία των streams)
    Γι' αυτό το έχω (πάντα) στην πρώτη θέση, από τότε που ξεκίνησα το... lifting στον δέκτη!
    Octagon SF8008 Combo
    (Επίγεια + IPTV)

  3. #3

    georgeflu's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    ptolemaida
    Age
    44
    Posts
    12,476
    Rep Power
    4347344

    Re: Streamlink

    αρχικα, το streamlink ειναι ηδη εγκατεστημενο στο image.

    το streamlink (original ) εχει σταματησει εδω και πολυ καιρο την υποστηριξη για python 2.X . καπου εκει, εμφανιστηκε η ομαδα που εκανε παρακλαδι το #27 για να συνεχισει η υποστηριξη σε παλαιοτερα λογισμικα και ειναι η εκδοση που μπηκε στο sdg8 (οταν καναμε την τελευταια ενημερωση... εως τοτε,καποιοι ειχαν κανει τα σχετικα πακετα, ωστε να περαστουν χειροκινητα).
    παρολα αυτα, ακομα και με αυτο, δεν ειναι ευκολο να γινει οτι χρειαζεται για να συνεχιζει να παιζει στο 8 (η python2.X).

    στο sdg10 , παιζει το original streamlink, μια και ειναι σε python 3.X και ειναι πιο "ορθα" ενημερωμενο.

    απο εκει και περα, εχει παρατηρηθει σε δεκτες διαφορετικων εταιριων, με το ιδιο image και εκδοση gstreamer κλπ, να μη παιζουν ολα τα link .

    γνωμη μου, αν δεν ειναι κατι το τοσο σημαντικο, μην προσπαθεις να βαλεις πακετα 3ων , γιατι ισως να μην παει καλα...
    ολα ειναι FLU

    Member SatDreamGr Projects

  4. #4
    deepbluesky's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Stuttgart (48.79N/9.19E)
    Age
    49
    Posts
    477
    Rep Power
    0

    Απ: Streamlink

    Καλησπερα και στους δυο και σας ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση.

    Καταρχας προκειται για το πρωτο mpd stream που μου τυχαινει. Προκειται για το επισημο url της ΕΡΤ 3 το οποιο ανακαλυψε ο αν δεν κανω λαθος ιδρυτης του plugin GreekStreamTV:
    Code:
    http%3a//ert3-live.ert.insyscd.net/out/v1/c92a3de0ec514ca08c1cd0443c6aa970/ert3-live.mpd
    Δυστυχως μου παιζει μονο εντος Windows 10 σε vlc αλλα οχι στον SF4008 με SDG 8 και υπεθεσα πως αρκει η εγκατασταση του Streamlink.
    Προφανως δεν ειναι εκει το προβλημα.

    Να τονισω οτι δεν τιθεται θεμα μη ελληνικης ip καθως δουλευω δοκιμαστικα VPN σε Brume (GL-MV1000) και μου ανοιγουν ΕΡΤ 1 / ΕΡΤ 2 χωρις προβλημα.

    Τι προτεινετε;

  5. #5
    neoktistos's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Έδεσσα
    Age
    46
    Posts
    588
    Rep Power
    77

    Απ: Streamlink

    Καλησπέρα, φίλε.
    Για δοκίμασε να προσθέσεις μετά το "http" το "s", στο link που παρέθεσες!

    https%3a//ert3-live.ert.insyscd.net/out/v1/c92a3de0ec514ca08c1cd0443c6aa970/ert3-live.mpd

    * Ή δοκίμασε ως player (αν έχεις το "4097"), τα "5001" και "5002"...
    Octagon SF8008 Combo
    (Επίγεια + IPTV)

  6. #6
    deepbluesky's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Stuttgart (48.79N/9.19E)
    Age
    49
    Posts
    477
    Rep Power
    0

    Απ: Streamlink

    Καλησπερα,

    Μολις εκπληρωθουν οι τωρα ενεργες εγγραφες στον δεκτη θα το δοκιμασω εννοειται.

    Το περιεργο, για μενα τουλαχιστον ειναι οτι σε vlc παιζει ειτε με http ειτε με https:





    Υ.Γ.:
    1. Το ιδιο ισχυει και για τα ΕΡΤ 1/2.
    2. Ισως μια αλλαγη τιτλου του θεματος σε "αναπαραγωγη mpd stream" θα προτεινοταν αφου προφανως δεν τιθεται θεμα του Streamlink;
    Last edited by deepbluesky; 10-09-22 at 16:43.

  7. #7
    deepbluesky's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Stuttgart (48.79N/9.19E)
    Age
    49
    Posts
    477
    Rep Power
    0

    Απ: Streamlink

    Λοιπον, δυστυχως δεν λυνεται ετσι το προβλημα.

    Δοκιμασα ολους τους συνδιασμους:

    Code:
    #SERVICE 4097:0:1:3EA:9:AA:5A0000:0:0:0:http%3a//ert3-live.ert.insyscd.net/out/v1/c92a3de0ec514ca08c1cd0443c6aa970/ert3-live.mpd:ΕΡΤ3 (webblocked)
    #DESCRIPTION ΕΡΤ3 (webblocked)
    #SERVICE 5001:0:1:3EA:9:AA:5A0000:0:0:0:http%3a//ert3-live.ert.insyscd.net/out/v1/c92a3de0ec514ca08c1cd0443c6aa970/ert3-live.mpd:ΕΡΤ3 (webblocked)
    #DESCRIPTION ΕΡΤ3 (webblocked)
    #SERVICE 5002:0:1:3EA:9:AA:5A0000:0:0:0:http%3a//ert3-live.ert.insyscd.net/out/v1/c92a3de0ec514ca08c1cd0443c6aa970/ert3-live.mpd:ΕΡΤ3 (webblocked)
    #DESCRIPTION ΕΡΤ3 (webblocked)
    #SERVICE 4097:0:1:3EA:9:AA:5A0000:0:0:0:https%3a//ert3-live.ert.insyscd.net/out/v1/c92a3de0ec514ca08c1cd0443c6aa970/ert3-live.mpd:ΕΡΤ3 (webblocked)
    #DESCRIPTION ΕΡΤ3 (webblocked)
    #SERVICE 5001:0:1:3EA:9:AA:5A0000:0:0:0:https%3a//ert3-live.ert.insyscd.net/out/v1/c92a3de0ec514ca08c1cd0443c6aa970/ert3-live.mpd:ΕΡΤ3 (webblocked)
    #DESCRIPTION ΕΡΤ3 (webblocked)
    #SERVICE 5002:0:1:3EA:9:AA:5A0000:0:0:0:https%3a//ert3-live.ert.insyscd.net/out/v1/c92a3de0ec514ca08c1cd0443c6aa970/ert3-live.mpd:ΕΡΤ3 (webblocked)
    #DESCRIPTION ΕΡΤ3 (webblocked)
    Εννοειται οτι επρεπε να εγκαταστησω και το Serviceapp για να βλεπει 5001, 5002 url.
    Θα προτιμουσα να μην χρειαζεται γιατι ο SF4008 τουλαχιστον καθυστερει στο zapping και αυξανει την ασταθεια, ειδικα με τον exteplayer3 τοσο πολυ που εφαγε κολλημα που μονο με φλασαρισμα λυνοταν.

  8. #8

    georgeflu's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    ptolemaida
    Age
    44
    Posts
    12,476
    Rep Power
    4347344

    Re: Streamlink

    αρχικα (μια και μονο στον mio+ μπορουσα να δοκιμασω) , εκανα μια ενημερωση της λιστας σταθμων, και επαιξε κανονικα σε sdg10.

    ομως, για να ειναι το συγκριτικο ΟΚ, εκανα boot σε 8,οπου επισης ειδα οτι ειναι οκ...

    λιγο αργοτερα απεκτησα ελευθερη προσβαση και στον (κατελημενο ως τοτε) osmega με 8αρι, οπου επισης παιζει κανονικα το stream (αρα και αποκλειουμε σιγουρα κατι με gstreamer /streamlink κλπ),οπως οκ ειναι και σε sf8008 και στα 2.
    (η φωτο απο τον osmega)

    εκτος τον sf4008 , δοκιμασες και τον αλλο σου δεκτη? (solo2 αν θυμααμαι???)

    και..., ριχνοντας ενα ματι σε αλλες μου λιστες, βλεπω οτι ειχα αλλο link για τα ερτ... δοκιμασε με αυτα μηπως και...
    Code:
    #SERVICE 4097:0:1:9:9:0:0:0:0:0:http%3a//ert-live-bcbs15228.siliconweb.com/media/ert_1/ert_1_3Mbps.m3u8:Ert1 Hd
    #SERVICE 4097:0:1:49:49:0:0:0:0:0:http%3a//ert-live-bcbs15228.siliconweb.com/media/ert_2/ert_2_3Mbps.m3u8:Ert2 Hd
    #SERVICE 4097:0:1:10:10:0:0:0:0:0:http%3a//ert-live-bcbs15228.siliconweb.com/media/ert_3/ert_3_3Mbps.m3u8:Ert3 Hd
    ολα ειναι FLU

    Member SatDreamGr Projects

  9. #9
    neoktistos's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Έδεσσα
    Age
    46
    Posts
    588
    Rep Power
    77

    Απ: Streamlink

    Quote Originally Posted by deepbluesky View Post
    Εννοείται ότι έπρεπε να εγκαταστήσω και το Serviceapp για να "βλέπει" "5001", "5002" url.
    Θα προτιμούσα, να μην χρειάζεται γιατί ο SF4008 τουλάχιστον, καθυστερεί στο zapping και αυξάνει την αστάθεια,
    ειδικά με τον "Exteplayer3", τόσο πολύ, που "έφαγε" κόλλημα, που μόνο με φλασάρισμα λυνόταν!!!
    Γι' αυτό σου πρότεινα
    να χρησιμοποιήσεις, τους άλλους δύο players, ως έσχατη λύση! Το θεωρώ (το "ServiceApp"), ως... "αναγκαίο κακό" (καλό για μένα)!
    Σ' εμένα, μου έχει "λύσει τα χέρια", σε πολλές περιπτώσεις!
    Ακόμη καί σε διαφορετικά "Images", ασχέτως αν (όντως) υπάρχει (κυρίως στα "5002") μια σχετική καθυστέρηση!
    Πάντως, με τα ".mpd" (όπως καί με τα ".m3u8") δεν είχα θέματα, από την στιγμή που ίσχυαν ως "link"!
    Last edited by neoktistos; 10-09-22 at 23:37. Reason: Συμπλήρωση
    Octagon SF8008 Combo
    (Επίγεια + IPTV)

  10. #10
    deepbluesky's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Stuttgart (48.79N/9.19E)
    Age
    49
    Posts
    477
    Rep Power
    0

    Απ: Re: Streamlink

    Quote Originally Posted by georgeflu View Post
    αρχικα (μια και μονο στον mio+ μπορουσα να δοκιμασω) , εκανα μια ενημερωση της λιστας σταθμων, και επαιξε κανονικα σε sdg10.

    ομως, για να ειναι το συγκριτικο ΟΚ, εκανα boot σε 8,οπου επισης ειδα οτι ειναι οκ...

    λιγο αργοτερα απεκτησα ελευθερη προσβαση και στον (κατελημενο ως τοτε) osmega με 8αρι, οπου επισης παιζει κανονικα το stream (αρα και αποκλειουμε σιγουρα κατι με gstreamer /streamlink κλπ),οπως οκ ειναι και σε sf8008 και στα 2.
    (η φωτο απο τον osmega)

    εκτος τον sf4008 , δοκιμασες και τον αλλο σου δεκτη? (solo2 αν θυμααμαι???)

    και..., ριχνοντας ενα ματι σε αλλες μου λιστες, βλεπω οτι ειχα αλλο link για τα ερτ... δοκιμασε με αυτα μηπως και...
    Code:
    #SERVICE 4097:0:1:9:9:0:0:0:0:0:http%3a//ert-live-bcbs15228.siliconweb.com/media/ert_1/ert_1_3Mbps.m3u8:Ert1 Hd
    #SERVICE 4097:0:1:49:49:0:0:0:0:0:http%3a//ert-live-bcbs15228.siliconweb.com/media/ert_2/ert_2_3Mbps.m3u8:Ert2 Hd
    #SERVICE 4097:0:1:10:10:0:0:0:0:0:http%3a//ert-live-bcbs15228.siliconweb.com/media/ert_3/ert_3_3Mbps.m3u8:Ert3 Hd
    Δε ξερω ρε παιδια τοσο γκαντεμης ειμαι τελικα;

    Προσβαση σε επιγεια, 9Ε/13Ε/39Ε αδυνατη.
    Το SDG10 μου κρασαρε λιγο μετα που το εβαλα στον SF4008 και επειδη δεν καταλαβα γιατι γυρισα πισω στο σταθερο SDG8.

    Στον Solo² θα το δοκιμασω αλλα εκει δεν μπορω να παραμεινω σε SDG διοτι μονο σε OpenATV δουλευει το DVB-C/T2 USB Tuner οπου κανω ενα σωρο εγγραφες καθημερινα απο την επιγεια σε 1080p/50.

    Τα url της ΕΡΤ αλλαξαν πριν καιρο και δεν παιζουν ουτε με vlc απο WIndows 10.
    Last edited by deepbluesky; 11-09-22 at 01:03.

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •